Специални ограничения обяви за над 280 000 души в северозападната част

...
Специални ограничения обяви за над 280 000 души в северозападната част
Коментари Харесай

Блокада в Дания след мутацията на коронавируса, свързана с норки

Специални ограничавания разгласи за над 280 000 души в северозападната част на страната, откакто мутирала версия на новия, обвързвана с ферми за, бе открита у хора, съобщи БНР, цитирайки Агенция Франс Прес.
Властите предизвестиха, че разновидността може да е опасност за успеваемостта на всяка бъдеща против COVID-19.
„ Гражданите на 7 региона в Северен Ютланд се приканват да останат в тях, с цел да се предотврати разпространяването на инфекцията “, разгласи министър председателят Мете Фредериксен на конференция. Тя уточни, че се не разрешава влизането в тези региони, където се затварят питейни заведения и заведения за хранене.
 Дания избива норките поради ковид Дания избива норките поради ковид
Правителството на Дания ще избие всички норки по фермите в страната, с цел да предотврати риска животните да предадат наново разновидност на...
„ Молим хората в Северен Ютланд за нещо изключително “, добави Фредериксен, говорейки за „ същинска обсада “ на района. В него се стопира публичния превоз, а влакове няма да влизат и излизат от него. Спортните събития на закрито също са неразрешени.
Ограниченията влизат в действие през днешния ден и ще продължат до 3 декември.
Дания, която е най-големият експортьор на кожи от норки в света, притегли вниманието в сряда, когато разгласи, че подрежда, които се отглеждат в 1080 ферми и наброяват 15-17 милиона. Това стана след разкриване на разновидността, която може да бъде предадена на хора.
Мутация на COVID-19 бе открита в 12 души – 11 в района, който се затваря, и един в различен.
В Северен Ютланд са установени 783 случая на хора, чието заразяване е обвързвано с ферми за норки. Зараза с COVID-19 е доказана в 207 ферми в региона.
 Доказано: Кучетата откриват ковид по-бързо от PCR тестванията Доказано: Кучетата откриват ковид по-бързо от PCR тестванията
Кучета, работещи на летище " Вантаа ” в Хелзинки, подсигуряват " съвсем 100% " разкриване на ковид доста по-рано от PCR тестванията,...
Учени показват, че постоянно разновидностите на вируси са безвредни. Но някои специалисти желаеха от Дания повече данни, с цел да бъде оценена по-добре новата разновидност.
Според датските управляващи тази разновидност на ковид не води до по-тежко заболяване при хората. Но не се блокира от антитела до същата степен като естествения ковид.
Това основава опасения, че тя може да бъде опасност за ефикасността на ваксини, които се създават по целия свят.
Здравните управляващи считат, че в Северен Ютланд към 5% от инфектираните с COVID-19 може да носят мутиралия вариант, само че скоро не е откриван сходен случай. Те считат, че има положителни шансове разновидността да изчезне, в случай че дейно бъде лимитирана.
Дания, чието население е 5,8 милиона, не е измежду мощно засегнатите страни от ковид, като до момента са регистрирани 52 265 случая, от които 733 смъртни. Тя обаче наложи през октомври национални ограничавания, с цел да ограничи бързото повишаване на новите инфекции.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР